Historien

Om Holmegaard
Ismageri

Det hele startede i vores højt elskede is-bil Monsieur Blå i 2020.

I februar 2021 overtog vi den gamle hytte på Holmegaard Værk.

Fra salg til produktion

Holmegaard blev starten på egen produktion

I efteråret 2020 begyndte vi at lede aktivt efter et sted hvor vi kunne producere vores special-is.

Efter nogle møder med Holmegaard Værk, fandt vi hurtigt ud af, at hele fortællingen omkring kvalitet og egen produktion, som afspejler hele området og ikke mindst bygningen, hvor Holmegaard Glasværk startede i 1825, ville passer perfekt til vores fremtidige historie.

Med stor respekt for den gamle bygning, som er fredet, har vi ombygget den indvendigt med en moderne is-produktion og bibeholdt det  flotte gamle “rum” med fritlagte bjælker, hvor vi har indrettet Caféen.

Vi fandt sammen om en fælles kærlighed og passion for is.

Det hele startede på Faxe Ladeplads Havn med salg af special-is. Det var her vi sammen fik smag for den gode is.

Vi har brugt meget lang tid på at nørde i “hemmeligheden” bag lækker kvalitets is. Vi fandt ud af, at var faktisk slet ikke så svært!

Det hele handler om nøje udvalgte ingredienser, de bedste råvarer og så et moderne produktionsapparat, hvor man tager højde for alle de vigtige processer i is-produktion.

F.eks. har vi indkøbt en blæstfryser, så vi kan lynfryse isen når den kommer ud af is-maskinen. På den måde holder isen sin struktur og lækre konsistens.

Indehavere af Holmegaard Ismageri: Michael Hartmann Frandsen, Kim Pedersen og Martin Bisp. 

Vi bliver drevet af is

Mød vores fantastiske personale
De er hjertet i vores virksomhed

Man skal elske is når man arbejder hos os. Der skal testsmages hver dag for at sikre kvaliteten.

Uddannede Ismagere

Uddannet af de bedste

Alle kan da lave is, eller kan de?

Udover specialkurser i isproduktion, så har vi tilknyttet Danmarks ukronede Iskonge, Thorkil Boisen, som har trænet og uddannet vores Ismagere.

Thorkil er bl.a.uddannet biolog og har arbejdet med genetik på Rigshospitalet.

I 1999 åbnede han Boisen Is. Det er var økologisk iscafé i fiskerlejet Snogebæk på det sydlige Bornholm. Dengang kendte næsten ingen til frisklavet is. Så det var spændende for hans kunder, når de igennem de store glasruder i caféen kunne se ind hvor der blev produceret frisk is af lokale råvarer.

Kims helt store kærlighed

Monsieur Blå

Monsieur Blå blev starten på vores fælles is-eventyr.

Kim og Martin sad på Faxe Ladeplads Havn og tænkte, hvorfor kan man ikke købe en is her?

Monsieur Blå blev “fundet” i Sverige tæt på Stockholm, hvor den blev fragtet hjem og blev placeret direkte på Havnen. Bilen har fra ny været hestetransport, men blev for en del år siden ombygget til at servicere svenske gæster med pandekager og lækre sager.

Nu er den vores kæreste eje og ikke mindst Kims store kærlighed. Vi har brugt en del ressourcer på at optimere den til salg af vores special-is, lækker kaffe og andre lækkerier.

Min kurv
Kurv er tom

Det ser ud til, at du ikke har foretaget et valg endnu